4 gode grunde til at have højbede

4 gode grunde til at have højbede

januar 4, 2018

Uanset om du er den heldige ejer af en parkligende have, en lille frimærkehave eller kun har en altan at gøre godt med, så er det en god idé at investere i højbede. De fås i et hav af størrelser, materialer, former og farver, og det er op til den enkelte at gå efter det, der passer til stilen og haven, de skal placeres i. Er du i tvivl om, om højbede er noget for dig, så læs med nedenfor, og få 4 gode grunde til, at de også skal stå i din have:

1) Sæsonen starter tidligere

Uanset om du bruger højbedene til sommerblomster eller grøntsager, så starter sæsonen tidligere, når du dyrker dem i højbede. Det skyldes at jorden i bedet opvarmes hurtigere end almindelig havejord. Og selvom det kun er en lille smule, så betyder den højere jordtemperatur, at dyrkningssæsonen kan starte tidligere.

2) Undgå ukrudtet

Det er umuligt at komme helt udenom ukrudtet, men jorden i et højbed er skærmet for det værste af slagens: svalderkål, senegræs og snerle – det har nemlig sværere ved at sprede sig op til højbedet.

Yderligere skal du kun luge i selve bedet og ikke på stier og jord ved siden af.

3) Begræns sneglebesøg

Selvom sneglene sagtens kan kravle op ad lodrette sider, så kan du med det rette materiale lettere holde dem væk fra dine bede. Desuden kan du forsyne højbedet med en form for sneglestop, der forhindrer dem i at nå hele vejen op.

4) Slip for efterårsgravining

Hvis dine højbede ikke er bredere end 120 centimer, så kan du vedligeholde og luge bedet uden at træde på jorden. Det betyder, at du ikke får trampet jorden sammen, og dermed kan du slippe for den hårde efterårsgravning af jorden.

Er du overbevist?

Har du fået mod på at investere i højbede, så skal du vide, at de fås i et utal af materialer. Alt fra sten og fliser til træ og fileplet. For ikke at nævne zink og jern. Du skal vælge det, der passer til din have, og så skal du glæde dig til at komme i gang med havearbejdet på en lettere måde end før.