Det bedste hundefoder til din hund

Det bedste hundefoder til din hund

august 28, 2017

Når man skal købe foder til sin hund, er der et par tommelfingerregler, som er gode at have in mente. For det første er det vigtigt, at man vælger en type foder, som passer til hundens størrelse. Det vil sige, at hvis man har en lille hund, køber man en type foder til små racer, og ikke en type foder, der er fremstillet til labrador eller grand danois – heller ikke selvom de er på tilbud. Foderet er sammensat specifikt til at matche hundens energibehov i forhold til størrelse og forskellige størrelser hunde har ofte forskellige behov – hvilket der altid er taget højde for i foderet. Eksempelvis har store hunde ofte brug for ekstra fokus på at styrke knogler og led, mens små hunde har behov for nogle specielle vitaminer. 

For det andet er det vigtigt, at være opmærksom på, om din hund har nogle særlige behov. Mens den er hvalp, skal den have foder specielt fremstillet til hvalpe, men når den bliver ældre, kan det være, at der er nogle andre behov der skal opfyldes. Har du en jagthund eller en hund, der bare er meget aktiv, findes der foder der imødekommer dette. Har din hun allergi, skal du se efter foder med fokus på at undgå allergener. 

For det tredje er det altafgørende hvad foderet er sammensat af. Hold derfor ekstra godt øje med ingredienslisten, og vær opmærksom på, at vælge et foder med så naturlige ingredienser, som muligt. Der skal gerne være et højt indhold af protein af animalsk oprindelse og et lavt indhold af kulhydrat. Undgå så vidt muligt glutenholdige kornprodukter, da det blot er et fyldprodukt, som hunden hverken har godt af eller kan bruge til noget. 

Når du skal vælge foder er det en god ide, at gå efter princippet BARF, som står for Bones and Raw Food. Vil du gerne have tørfoder er Alpha Spirit et godt mærke, som opfylder alle krav til godt hundefoder. Prøv eksempelvis varianten and, som er fremstillet af frisk and, kalkun og kylling, samt ærter, gulerødder og en lang række andre grøntsager og urter. Alpha Spirit er fremstillet ved lave temperaturer, så alt det bedste bevares i råvarerne. Desuden er alle produkter fra Alpha Spirit 100% fri for kornprodukter. Alpha Spirit fås også til hvalpe og til hunde med allergi. Et andet godt mærke er NOW!, som ligesom Alpha Spirit udelukkende er fremstillet af naturlige ingredienser. NOW! fås i forskellige smagsvarianter og til forskellige stadier i hundens liv. Begge mærker forhandles hos Dollardog.dk