X

Fire gode grunde til at bruge gummihandsker

Fra badeværelset til kælderen kan et par gummihandsker hjælpe dig med ethvert husholdningsarbejde, samtidig med at de beskytter dine hænder. De er helt sikkert ikke en fashion statement, men pyt med det, for der er fire gode grunde til at bruge gummihandsker oftere.

Du får bedre et bedre greb om tingene

Sæbevand og glatte tallerkener er ikke en god kombi. Enhver, der har tabt en tallerken ned i mørkt, beskidt vand og den er gået i stykker ved hvor farligt og ubehageligt det kan være.

Brug af gummihandsker giver dig mulighed for at få et bedre greb, end det man har med bare hænder, når du vasker op. Dette kan forhindre at tallerkenen går i stykker i det hele taget. Hvis du alligevel taber noget, vil dine gummihandsker beskytte dig mod at skære dig.

Gummihandsker beskytter din hud

Varmt vand og hårde kemikalier er hårde ved huden. Beskyt din hud med gummihandsker ved ikke at udsætte dem for kemikalier og vandtemperaturer, som kan irritere og tørre dine hænder ud. Dette er især vigtigt, hvis du har sår eller læsioner på dine hænder, eller hvis din hud er tilbøjelig til irritation.

Gummihandsker beskytter dine negle

Negle bliver bløde, når de udsættes for vand i længere tid. Selv fem minutters vask eller rengøring med vand kan svække dine negle. Sæbe og kemikalier gør det værre. Et par gummihandsker forhindrer, at denne blødgøring opstår, fordi dine hænder forbliver tørre. Hvis du har lakerede negle, vil gummihandsker hjælpe med at sikre, at de forbliver smukke.

Du undgår at røre ved klamme ting

Enhver husejer bør ikke være chokeret eller afstødt af hårdt husholdningsarbejde. Men der findes ting ved rengøringsarbejde der faktisk er ret klamme at gøre. Gummihandsker kan give dig modet til at dykke ned i disse ubehagelige ting. Uanset om det er at skrubbe toilettet eller rydde op efter en ’’ulykke’’, som børnene eller kæledyr har lavet.

Når du er færdig, kan gummihandskerne lægges væk indtil næste gang eller kan smides væk afhængigt af opgaven. Dine hænder vil imidlertid være flotte og rene.

Så på med handsken og skrub…

Lykke Holzmann Søby: