X

Moderne designerlamper – find dem online

Når der skal ommøbleres derhjemme, eller du måske står for at skulle skifte alle dine møbler og øvrige interiør ud, er det vigtigt at overveje belysning. Møblernes position i forhold til hinanden samt rummets disposition har meget at sige, og lyssætningen kan enten understrege eller modarbejde den indretningsmæssige stil, du ønsker at ramme. Derfor bør du bruge den tid, det er nødvendigt, for at sætte dig ind i, præcist hvilken type belysning, der egner sig bedst til dine formål.

Hyggebelysning i stuen med smukke bordlamper eller skulpturelle gulvlamper

Stuen er traditionelt det rum, hvor vi samles for at slappe af som familie, har venner og bekendte på besøg til fest og hygge, eller blot kobler ud efter en lang arbejdsdag. Derfor skal lyset i stuen være blidt, diskret, og skabe en atmosfære som giver os mulighed for at hvile og falde ned. Lyset i stuen må ikke være for skarpt skære i øjnene – især ikke, når vi flader ud på sofaen. Derfor er loftlamper sjældent egnede til belysning i stuen. Du bør fortrinsvis vælge belysning, som ikke er centreret eet sted. Bordlamper og gulvlamper er særdeles velegnede til at skabe en hyggelig stemning, da deres lys typisk er blidt og afdæmpet, og forholdsvis begrænset i udbredelse. Med de små øer af blødt lys kan du slappe af i stuen.

Loftlamper og væglamper til entre og trappeafsats

Til entreen i dit hjem kan du dog med fordel vælge loftlamper. En loftlampe vil typisk kaste et ensartet lys, som dækker hele rummet – og denne type lys er formålstjenligt i din entre. Er din entre forsynet med en trappe til første sal, kan du vælge at belyse denne med væglamper – en for hvert eller hvert andet trin. Dette giver en praktisk belysning, og du undgår at skulle montere frithængende lamper over trappen.

Du kan finde masser af inspiration samt et stort udvalg af designer lamper hos lite-house.dk

Astrid Pedersen: