Pas på dit barn med økologisk legetøj

Pas på dit barn med økologisk legetøj

august 28, 2017

Når du køber legetøj til dit barn er det en rigtig god ide, at vælge økologisk legetøj. Som de fleste forældre ved, ender legetøjet ofte i munden, og derfor kan de giftige stoffer, som måtte findes i legetøjet, nemt komme til at skade dit barn – noget du nemt kan undgå, ved at vælge økologisk. Der produceres idag utroligt meget giftigt legetøj, som er fyldt med blandt andet hormonforstyrrende stoffer, fordi det bliver lavet af de billigste materialer. Men heldigvis er der idag også mange mærker, som forhandler økologisk legetøj, så vi kan passe godt på vores børn. Her kommer en lille guide med gode råd til køb af økologisk legetøj. 

For det første, skal du være meget opmærksom på de farvestoffer, der er brugt til at give legetøjet farve. Legetøj er ofte lavet i meget iøjenfaldende og kraftige farver, og det er desværre ikke altid, at det er særlig godt for dit barn, at beskæftige sig med de klare farver, da de har oprindelse i ren kemi. Her skal du i stedet gå efter plantefarver eller levnedsmiddelfarver, hvilket vil sige, at de er godkendt til at putte i munden og er 100% fri for farlig kemi. 

Dernæst skal du holde særligt godt øje med legetøj fremstillet af plastic, da det ofte er her der virkelig er mange farlige stoffer. Du skal undgå BPA, ftalater, pvc og latex. Gå gerne efter medicinsk silikone, HD-PE eller PP plast, da disse er fri for skadelig kemi. 

Er legetøjet lavet af stof, bør du holde øje med, om materialet er øko certificeret og at farverne er af naturlig oprindelse eller levnedsmiddelgodkendte. 

Der findes mange mærker, som producerer økologisk legetøj. GRIMMS laver eksempelvis nogle utroligt søde små dukker, som er 100% fri for skadelige stoffer, mens Ostheimer forhandler de sødeste trædyr, som er lavet af bæredygtigt træ og naturfarver.