Skønne Le creuset

Skønne Le creuset

august 24, 2017

De fleste, som er den mindste smule entusiastiske omkring madlavning og køkkengrej, er før eller siden stødt på det skønne mærke Le creuset. Le Creuset er et firma af fransk oprindelse, som siden 1925 har været en meget anerkendt leverandør af forskellige typer køkkenudstyr. Le creuset er særligt blevet kendt og anerkendt for sine fine skåle, fade og gryder, som alle er udført i den genkendelige landlige stil. Og netop stilen er det, der i højeste grad kendetegner produkterne fra Le creuset. Designet er gerne enkelt men solidt og med et udtryk, der leder tankerne hen på det franske landkøkken. Farverne er skiftende, men særligt én farve er ikonisk hos Le creuset – nemlig farven Volcanic. En anden faktor, som kendetegner Le creuset er den umiskendelige kvalitet. Da Le creuset for første gang så dagens lys tilbage i 1925, var det den runde støbejernsgryde, som banede vejen frem. Gryden, som hedder Cocotte, er siden da blevet videreudviklet og forbedret, og det er stadig denne solide støbejernsgryde, som med sit ikoniske design og sin uovertrufne funktionalitet, er stjernen hos Le creuset. 

Siden 1925 har det taget fart for det franske firma, og idag er soritmentet udvidet gevaldigt, både med hensyn til produkter og farver. Idag findes der 120 forskellige Le creuset farver og der produceres mange forskellige typer grej til køkkenet på fabrikken i Frankrig. 

Skal man fremhæve et særligt produkt, som Le creuset fører markant med på markedet, er det de skønne gryder. Le creuset fremstiller mange forskellige typer gryder, som egner sig til forskellige formål, men især de ikoniske runde gryder i støbejern er uundværlige i køkkenet. Støbejern er et af de bedste materialer i forhold til madlavning, da varmen spreder sig i materialet og sikrer en ensartet varme i hele gryden. Fordelingen af varme gør gryden optimal til simreretter og gryderetter. Derudover muliggør materialet også en energivenlig form for madlavning, da gryden holder sig varm længe efter blusset er slukket – ideelt til eksempelvis risengrød eller grydebrød. Den skønne gryde i støbejern fås i mange forskellige farver, så man kan vælge en, der matcher med resten af grejet i køkkenet. 

En anden klassisk gryde fra Le creuset er stålgryden, som er fremstillet af emaljeret stål. Denne gryde er også yderst solid og slidstærk. Ligesom støbejern sikrer stål en ensartet fordeling af varme. Stålgryden egner sig særligt godt til kogning af store mængder grøntsager, suppe eller til kogning af saft eller marmelade. Stålgryden fås også i forskellige skønne farver.