Unikke og fascinerende oplevelser på Den Blå Planet

Unikke og fascinerende oplevelser på Den Blå Planet

Tag børnene med på Den Blå Planet – Danmarks national akvarium og en af de bedste seværdigheder i København. Her er du og din familie garanteret en unik og tankevækkende oplevelse – og I kommer tættere på havets dyreliv, end I vil komme i andre akvarier i landet.

Den Blå Planet er et akvarium i international elite klasse. Akvariet åbnede i 2013 og afløste det daværende Danmarks Akvarium i Charlottenlund. I forbindelse med opførelsen blev hen ved 3.000 dyr flyttet fra det oprindelige akvarium til Den Blå Planet – og yderligere 17.000 er siden kommet til. På Den Blå Planet kan du komme tæt på såvel havoddere, dværg krokodiller og sæler som mere eksotiske havdyr så som hajer, rokker og muræner. De mange dyr er fordelt i store, flotte akvarier. Det største af disse er Ocean tanken, i hvilken du kan komme tæt på hammerhajer, pilrokker og barracudaer. I modsætning til Danmarks Akvarium i Charlottenlund, hvor akvarierne var bygget ind i væggen, er du i Den Blå Planet omgivet af vand til alle sider – på den måde kan du få et mere dybdegående indtryk af dyrenes verden under vandet.

Dyrelivet i Afrikas tre største søer, Victoria, Tanganyika og Malawi, er repræsenteret ved fem flotte og top moderne akvarier. Her kan du få et indtryk af livet i og omkring de store søer. Regnskovs-sektionen indeholder blandt andet pirat fisk og elektriske ål. Og i koldvands tanken kan du få syn for det dyreliv, der eksisterer lige uden for vores hoved dør, nemlig Øresund, Kattegat og Vesterhavet.

Du bevæger dig rundt i akvariet via de fem ”arme”, som udgår fra bygningens centrum. Således bestemmer du selv, i hvilken rækkefølge, du ønsker at opleve akvariet. Opbygningen med tunneller gennem de store tanke gør, at du hele tiden er helt tæt på dyrelivet, fra alle retninger, og giver et smukt og fascinerende billede af vanddyrenes liv.