Derfor er svæverammer perfekte til et lærred

Derfor er svæverammer perfekte til et lærred

januar 7, 2019

Hvis du godt kan lide at male, har du sikkert nogle billeder, som du gerne vil hænge op på væggen. Det er med til at gøre, at du kan nyde de smukke billeder, som du har skabt – og kan måske være med til at inspirere dig til at skabe endnu flere billeder. 

Det smarteste, når du skal hænge billeder op, er dog, at du vælger en ramme til dem. Dermed kan du skabe en flot kontrast til billedet, og det kommer til at se langt mere fuldendt ud, end hvis du bare havde det hængende i sig selv på væggen. Rammen giver det en professionel kant, der kan være rar at have som amatørmaler. 

Men hvilken form for ramme vil så være bedst til dit lærred? I langt de fleste tilfælde vil det være svæverammer. Det er en ramme, som billedet hviler på, men hvor det alligevel kommer til at se ud som, at billedet svæver inde i rammen. Det er en meget smuk effekt. På en gang komplementerer rammen og billedet hinanden, på den anden side er de også smukke hver for sig. Det handler derfor bare om, at du finder en svæveramme i den rigtige farve til dit billede. Typisk siger man, at en mørk ramme er god til lyse motiver, mens en lys ramme er god til mørke motiver. 

Et af de steder, hvor du kan finde et stort udvalg af svæverammer, er på webshoppen malericentralen-kreativ.dk. De har en lang række forskellige former for udstyr, som du kan få brug for, når du maler. Det er både lærreder, staffelier, paletter og selvfølgelig maling af høj kvalitet. Derudover har de altså også rammerne, så du kan få dit maleri rammet flot ind. Alle deres svæverammer bliver skabt efter mål, hvilket gør, at du ikke behøver at bekymre dig om, om det vil passe til dit maleri.