Sådan klarer du teoriprøven i første forsøg

Sådan klarer du teoriprøven i første forsøg

april 19, 2018

Hvem vil ikke gerne bestå sin teoriprøve i første hug, så man er ét skridt tættere på at få fingre i det sagnomspundne kørekort, så du kan betræde landevejene med dæk under dig og mærke frihedens uanede muligheder, mens du ser omgivelserne forandre sig i takt til den hastighed, du selv bestemmer.

Det er selvsagt, at selve den praktiske del af vejen mod kørekortet, nemlig køreprøven, er svær at forberede sig på, da man ikke på forhånd ved, hvad den motorsagkyndige vil spørge ind til og hvilken rute, han har planlagt for dig – og som vedkommende måske vælger at afvige fra. Og du har ingen anelse om, hvordan vejret og trafikken er på den pågældende dag.

Men til teoriprøven kan du gøre en hel del for at være klar på at bestå i første omgang.

Hvis det er første gang i dit liv, du tager kørekort, kan du finde teoriprøver på nettet, som til forveksling minder om dem, du kan ende med at blive testet i. Faktisk er de så realistiske, at de næsten kan gå for at være taget ud fra de rigtige teoriprøver.

Det kan også være, du er kommet op i en moden alder, før du prøver at tage kørekort, eller måske har du tidligere haft kørekort. Uanset alder og erfaring kan man spørge dem, man kører bil med, hvad de kigger efter og gør, når de kører bil.

Hvis du tidligere har haft kørekort, kan du prøve at ryste rutinen af dig, når du kører med andre: Hvordan er vejens forløb? Vejens brug? Hvad fortæller skiltene? Hvornår skal man signalere med horn og lygter?

Alle de ting kan sidde på rygraden for mange mennesker, så det er en god idé at ryste dem af sig og genopfriske dem, hvis man har haft kørekort før.

Held og lykke med at bestå teoriprøven!