Jetboil Flash er den perfekte brænder til din vandretur

Jetboil Flash er den perfekte brænder til din vandretur

august 30, 2017

Hvis du er ved at planlægge en vandretur i vildmarken, hvor du kommer langt fra alfarvej og dermed også supermarkeder og restauranter, er det vigtigt, at du har udstyret i orden. Det ved du sikkert allerede. Det handler om at finde noget, der ikke fylder meget, er let at bære, nemt at bruge, og som er meget stabilt i drift. Det gælder ikke mindst, når du skal lave mad. Hvis du selv skal lave mad, er det en god ide, at du har en solid brænder med til at koge vand på. På den måde kan du nemt få bakset noget mad sammen efter en lang dags vandring. 

Et rigtig godt bud på en god brænder for dig er Jetboil Flash. Du kan blandt andet købe den hos xtragrej.dk, der sælger udstyr til militært og outdoor brug. Med Jetboil Flash får du en praktisk brænder, som du nemt kan bruge til at lave mad på. Du kan koge en liter vand i den smarte kop. Koppen er lavet med neoprenbetræk, så væsken kan holde sig varm. Derudover er der også en varmeindikator, så du nemt kan se, hvornår vandet har nået den rette temperatur i koppen. Det tager cirka 2 minutter og 30 sekunder at koge en halv liter vand. Det afhænger selvfølgelig lidt af den højde, du opholder dig i.

Vands kogepunkt ændrer sig jo alt efter, hvilken højde du befinder dig i. Jo højere du er, jo lavere skal temperaturen på vandet være, før det koger. I 1400 meters højde vil vandet koge, når det er kun 95 grader varmt, mens det ved i 2300 meters højde vil koge ved 92 grader. 

Når du skal ud at vandre og skal bære alle dine ting på ryggen, er det vigtigt, at det er nogle ting, der er lette at gå med. Det er derfor også vigtigt, at du vælger en brænder, der ikke bruger for meget brændstof. Til Jetboil Flash skal du bruge det såkaldte jetpowder for at få den til at koge. Du kan koge 12 liter vand per 100 gram jetpowder. Det er altså ikke noget, der kommer til at fylde så meget i rygsækken. Det er dermed også nemt at finde ud af, hvor meget jetpowder, som du har brug for at have med. 

Jetboil Flash vejer kun 400 gram og er 10 centimeter bred og 18 centimeter høj. Den er derfor et rigtig godt bud på en brænder for dig, der skal du i vildmarken og lave din egen mad.