Undgå rottesmitte med en rottespærre

Undgå rottesmitte med en rottespærre

oktober 29, 2018

Tilbage i 1300-tallet vidste man ikke, hvad der var årsagen til Den sorte død, der aflivede store dele af Europas befolkning dengang.

Der var mange teorier om, hvad årsagen til denne plage, der bedre huskes som Pesten, kunne være, og mange kvaksalvere med mere eller mindre opfindsomme teorier om grunden til smitten blev afprøvet med held og uheld til følge.

Nu om dage er de fleste forskere enige om, at den smittefarlige sygdom kom godt omkring i sin tid grundet rotternes færd omkring i et samfund uden kloaksystem eller fokus på hygiejne.

Vores samfund har heldigvis udviklet sig i en sundere retning, men rotterne lever stadig til fulde i vores kloaksystem, og selvom rotterne ikke over en kam skal ses som en pestilens, da der findes tamrotter, så er rotter stadig et skadedyr, når de lever i det fri.

Derfor skal de holdes ude af kloakkerne, hvis man levede i et utopisk samfund, men det vil på nuværende tidspunkt være besværligt at komme så mange rotter til livs, da de formerer sig hurtigt og kan komme gennem selv små åbninger.

Derfor vælger mange mange med indgange til boliger, virksomher og institutioner montering af rottespærre, så man i det mindste kan hindre rotterne i at komme via kloakken og gennem afløbet op til husets indre.

Sådan en rottespærre er, som navnet antyder, en anordning, man indsætter i afløbets indgang til ens bygning, privat eller offentlig, som vil hindre rotten i at komme det sidste stykke fra kloakledningen ind i huset og videre.

For selvom vi lever i et moderne samfund med bedre fokus på hygiejnen, så er rotten stadig et smittedyr, der potentielt kan bære rundt på latente sygdomme, der kan ramme helbredet for specielt svagelige og ældre, der ikke har et så stærkt immunforsvar.

Få allerede i dag professionelle til at montere rottespærrer i afløbene til din bolig.