Blanke epoxygulve der er lette at rengøre.

Blanke epoxygulve der er lette at rengøre.

september 26, 2017

Epoxygulve vinder større og større indpas i de danske hjem, og det er efterhånden ikke til at komme udenom, hvis du vil være med på noderne. Materialet har længe været kendt i industrien, men det er først nu, at det for alvor rykker ind i de private hjem.

Høj glans og stor slidstyrke

Drømmer du om et gulv, der nærmest ikke er til at ridse? Om én stor, blank overflade, der kan danne rammen om hele din indretning? Så er et epoxy gulv måske noget for dig. Med et epoxygulv får du et blankt og fugefrit gulv, og du kan vælge lige præcis den farve, du ønsker – også hvis du har mod på at prøve et i en klar gul eller en dyb lilla.

Udover den store fugefri overflade, får du også et gulv, der er enormt slidstærk. Måske endda det stærkeste på markedet. Faktisk er det så stærkt, at det i mange år er blevet brugt som fabriksgulve med tung pallevognstrafik og andet ekstremt slid. Så mon ikke det også kan klare en almindelig families daglige brug?

Let at gøre rent

De færreste af os holder af at bruge tid på rengøring, og har du det også sådan, så er der endnu en fordel ved at vælge epoxygulve. Det er nemlig utrolig let at rengøre, ligesom det ikke suger hverken rødvin, fedtede fingre eller snavs fra vinterstøvlerne. Genstridige pletter kan fjernes med en almindelige karklud og lidt sæbe, og du kan derfor bruge din tid på noget mere fornuftigt end langtidsrengøring.

Kan bruges på alle værelser

Epoxygulvet er særligt velegnet til gangarealer, kældre og værkstedsrum. Rum med en stor mængde trafik og ikke mindst med risikoen for store, tunge ting og fysisk arbejde. Men det kan faktisk bruges på alle værelser; fra børneværelset til køkkenet. Og fordi det er fugefrit, vil du opleve et gulv, der ser ud som én stor flade, og som giver hjemmet et råt og moderne look.

Velegnet til erhverv

Som nævnt vinder epoxygulvet større og større indpas hos danske boligejere, men det er bestemt stadig værd at bruge i industrien også. Det kan være på værksteder, fabrikshaller, industrilagere eller i produktionslokaler. Men det kan også være i institutioner eller andre offentlige bygninger, hvor der ligges vægt på høj slidstyrke og rengøringsvenlighed.

En af fordelene ved epoxygulve i erhvervsmæssig sammenhæng er, at man selv kan vælge farve. På den måde kan gulvet tilpasses virksomhedens eller institutionens værdier og formål, så der er en rød tråd i hele indretningen.

Skal udføres af faglært personale

Epoxygulve er ikke en gør-det-selv-ting, da det er en omstændelig proces at lægge det. Det skal gøres over flere omgange, og det tager lang tid på grund af hærdningen, der også skal foregå over flere omgange. Prisen afhænger altid af den specifikke opgave, men det er ikke værd at bruge kræfter på at prøve selv. Brug i stedet tiden og energien på at glæde dig over, at dygtige håndværkere laver et af tidens absolut flotteste gulve i dit hjem eller i din virksomhed.