Hold ryggen rank med holdningskorrigerende tøj

Hold ryggen rank med holdningskorrigerende tøj

Lige siden folkeskolen har de fleste af os fået at vide, at vi skal sidde ordentligt på stolen – ryggen rank, hovedet tilbage, skuldrene sænket osv. Problemet er, at den måde, vi arbejder på, når vi sidder ved skriveborde og arbejds stationer, næppe indbyder til en rank ryg og en oprejst pande. Tvært i mod har vi en tendens til at synke sammen i stolen og lude forover, hvilket fører til en sammensunken krops holdning med krum ryg, optrukne skuldre, og en fremskudt hage. Når vi er fordybet i arbejde, er det vanskeligt at holde fokus på andet end dét – og det går ud over kroppen. Alt for lang tid i siddende stilling på daglig basis er en katastrofe for kredsløbet og for de muskler, der skal holde os oprejst, også kendte som muskel korsettet. Når disse muskler svækkes, opstår den permanent dårlige holdning, som kan føre til dårlig fordøjelse og overbelastning af de indre organer (fordi kroppen presses sammen om dem), et overfladisk vejrtrækning (da mellemgulvet er trykket sammen og derfor ikke kan få ordentligt fat) samt smerter i ryg, lænd, nakke og skuldre som følge af forkert belastning af musklerne.

Derfor er det vigtigt at holde ryggen rank dagen lang. Dette kan godt være vanskeligt, hvis man er vant til at falde sammen. Dårlige vaner forgår ikke så let, og det tager tid at træne sig op til en permanent rank holdning. Med holdningskorrigerende tøj kan man dog komme et langt stykke hen ad vejen. Holdningskorrigerende tøj holder kroppen på plads og stimulerer derved de muskler, som har til opgave at holde ryggen rank og skuldrene tilbage. Mange mennesker vil kunne mærke en stor forskel allerede få uger efter de er begyndt at bruge holdningskorrigerende tøj.

Hos Bestposture.dk kan du se det store udvalg af holdningskorrigerende tøj – fra BH’er over T-shirts til leggings og briefs.